You are currently viewing Ζυθεστιατόριο και μπύρες !

Ζυθεστιατόριο και μπύρες !

Ο Ζύθος είναι ένα ζυθεστιατόριο, ένα εστιατόριο δηλαδή με μεγάλη ποικιλία στις μπύρες. Στον Ζύθο έχουμε μια τεράστια ποικιλία σε μπύρες που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές ζύθων. Η μεγάλη αυτή γκάμα μπυρών που σας παρέχουμε περιλαμβάνει μάρκες απ’ όλο τον κόσμο. Πάνω από 40 είδη προσφέρονται με αγάπη στα καταστήματά μας. Το μενού μας περιλαμβάνει ποικιλίες όπως : red ale, indian pale ale, lager, pils, black, alcoholfree, radler, weiss, special, ale, trappist, gluten free και vegan.

Ακολουθούν μερικές πληροφορίες που αφορούν τις παραπάνω μάρκες.

Red Ale

Οι μπύρες Red Ale, με ρίζες στην Ιρλανδία και τη Σκωτία, χαρακτηρίζονται από το βαθύ κόκκινο ή κεχριμπαρένιο χρώμα τους, που προέρχεται από ειδικές βύνες. Έχουν αρώματα και γεύσεις καραμέλας, βύνης και καβουρδισμένων φουντουκιών, με μέτριο έως γεμάτο σώμα και αλκοολικό βαθμό 4-6% ABV. Η παρασκευή τους περιλαμβάνει χρήση καραμελωμένης και βύνης Μονάχου, ενώ η ζύμωση γίνεται σε μέτριες θερμοκρασίες. Ταιριάζουν καλά με κρέατα στη σχάρα, τυριά με έντονη γεύση και γλυκά πιάτα με καραμέλα ή σοκολάτα.

Indian Pale Ale

Οι Indian Pale Ale (IPA) είναι μια κατηγορία μπύρας με ρίζες στην Αγγλία του 18ου αιώνα, γνωστή για την έντονη γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμα του λυκίσκου. Έχουν χρώμα από χρυσαφένιο έως κεχριμπαρένιο, αρώματα εσπεριδοειδών, πεύκου και τροπικών φρούτων, και πικρή γεύση λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λυκίσκο. Η παρασκευή τους περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες λυκίσκου, προσδίδοντας έντονα αρώματα και γεύσεις. Ταιριάζουν καλά με πικάντικα φαγητά, λιπαρά κρέατα και τυριά με έντονη γεύση.

Lager

Οι μπύρες Lager προέρχονται από την Κεντρική Ευρώπη και είναι γνωστές για την καθαρή γεύση τους. Κυμαίνονται από ανοιχτό χρυσαφένιο έως σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα, έχουν ελαφρύ έως μέτριο σώμα και αλκοολικό βαθμό 4-6% ABV. Υπάρχουν διάφορες υποκατηγορίες όπως Pale Lager, Amber Lager, Dark Lager και Bock. Η παρασκευή τους περιλαμβάνει ζύμωση και αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες για παρατεταμένες περιόδους. Συνδυάζονται καλά με ελαφριά πιάτα, κρέατα στη σχάρα, πίτσα και μαλακά τυριά.

Pils

Οι Pils (ή Pilsner) μπύρες είναι μια κατηγορία Lager που προέρχονται από την πόλη Pilsen στην Τσεχία, με την πρώτη Pilsner να παρασκευάζεται το 1842. Έχουν ανοιχτό χρυσαφένιο χρώμα, καθαρή και τραγανή γεύση με έντονα αρώματα λυκίσκου και διακριτή πικράδα. Συνήθως έχουν αλκοολικό βαθμό 4-5,5% ABV.Ταιριάζουν με ελαφριά και πικάντικα πιάτα, θαλασσινά, ασιατική κουζίνα, ψητά λαχανικά και μαλακά τυριά. Οι Pils μπύρες είναι ιδανικές για μια αναζωογονητική και αρωματική εμπειρία.

Black

Μαύρη μπύρα με προσθήκη βύνης σιταριού με βελούδινη γεμάτη υφή. Μέτρια πικράδα με γεύση καραμέλας και καβουρδισμένου καφέ. Γευστικά ταιριάζει με γλυκά καφέ και σοκολάτας, κρέμα καραμελέ και ξηρούς καρπούς.

Alcohol Free

Οι χωρίς αλκοόλ είναι οι μπύρες που περιέχουν ποσοστά αλκοόλης χαμηλότερα του 0,05%. Ακόμη και αυτό το μικρό ποσοστό στις μπύρες χωρίς αλκοόλ οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιες μικροποσότητες αλκοόλης παράγονται κατά τη διαδικασία παρασκευής της μπύρας.

Radler

Πρόκειται για μπύρες πιο ελαφριές σε αλκοόλ με γεύσεις. Συνήθως οι γεύσεις που έχουν είναι λεμόνι και φράουλα. Αποτελούν αφέψημα και συνδυάζονται ιδανικά με ξηρούς καρπούς και πατατάκια.

Weiss

Η μπύρα weiss από τουλάχιστον 50% βύνη σιταριού είναι συνήθως ξανθιά έως κεχριμπαρόχρωμη και μπορεί να κυκλοφορεί ως διαυγής ή ως θολή. Golden Ale : oι μπύρες αυτές έχουν ξανθό/χρυσαφένιο χρώμα και φρουτώδη γεύση ενώ είναι αρκετά δυνατές σε αλκοόλ με περιεκτικότητα  7-8,5%

Ale

Στην παρασκευή της μπύρας Ale η μαγιά αναδύεται στην επιφάνεια και έπειτα συλλέγεται και απομακρύνεται προτού ολοκληρωθεί η ζύμωση, για να γίνει μετά η μεταζύμωση σε άλλη δεξαμενή. Οι Αle κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις, αλκοολικούς βαθμούς και χρώματα.

Trappist

Οι μοναστηριακές μπύρες ή αλλιώς trappist μπύρες παρασκευάζονται σε μοναστήρια και πληρούν κάποιες αυστηρές προδιαγραφές. Η συγκεκριμένη μπύρα πρέπει να ζυθοποιείται μέσα στον περιβάλλοντα χώρο ενός Trappist μοναστηριού είτε από τους ίδιους μοναχούς είτε υπό την επιτήρηση άλλων

Gluten Free

Η Gluten Free µπίρα αντιπροσωπεύει µια κατηγορία από µπίρες διαφορετικού στυλ, όπως lagers, ales, ακόµα και φρουτόµπιρες, οι οποίες έχουν κοινή συνισταµένη την απουσία της γλουτένης από τα συστατικά τους.

Έλα να τις δοκιμάσεις από κοντά ! Δες εδώ το μενού μας https://zithos.gr/menu-gre/

Leave a Reply