You are currently viewing Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί μεζέδες μας

Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί μεζέδες μας

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που προτιμούνται ιδιαίτερα οι ελαφρύτεροι μεζέδες, λόγω της ζέστης. Ελαφριά όμως δεν σημαίνει και άνοστα ! Ελάτε να δούμε παρέα τα πιο αγαπημένα πιάτα στον Ζύθο για το καλοκαίρι ! Για καλοκαιρινούς μεζέδες, θα επιλέξουμε ελαφριά πιάτα, δροσερές σαλάτες και θαλασσινά που είναι ιδανικά για τις ζεστές ημέρες. Τα παρακάτω πιάτα είναι από τα μενού των καταστημάτων μας και σε περιμένουμε να έρθεις να τα δοκιμάσεις !

Ανιθοσαλάτα με φέτα:

Μια δροσερή σαλάτα με άνηθο και φέτα που προσφέρει φρεσκάδα και ελαφριά γεύση, ιδανική για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Το άρωμα του άνηθου και η κρεμώδης υφή της φέτας δημιουργούν έναν απολαυστικό συνδυασμό.

Κοπανιστή με λιαστή ντομάτα :

Η κοπανιστή είναι ελαφριά και δροσερή, ενώ η λιαστή ντομάτα προσθέτει μια καλοκαιρινή νότα, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση. Η αλμυρότητα της κοπανιστής τυριού ισορροπεί τέλεια με τη γλύκα της λιαστής ντομάτας.

Κρέμα καπνιστής μελιτζάνας :

Ελαφρύ και γευστικό πιάτο με μελιτζάνα, που είναι ιδανικό για το καλοκαίρι. Η μελιτζάνα είναι λαχανικό εποχής και αυτή την περίοδο είναι ιδιαιτέρως νόστιμη.

Ψητή πιπεριά Φλωρίνης με “γωνιανό” τυρί :

Οι ψητές πιπεριές είναι ελαφριές και γευστικές, ενώ το τυρί προσθέτει την πρωτεΐνη που χρειάζεται για να είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα.Το πιάτο αυτό συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα της πιπεριάς με την πλούσια υφή του τυριού.

Cheesecake χωριάτικη σαλάτα :

Η χωριάτικη σαλάτα είναι από τους πιο κλασικούς καλοκαιρινούς μεζέδες στην Ελλάδα, δροσερή και γεμάτη γεύσεις. Στο μενού μας υπάρχει η κλασική χωριάτικη σαλάτα όμως λίγο πιο σύγχρονη σε μορφή cheesecake.

Σουβλάκι με ντοματίνια και ξύγαλο :

Ελαφρύ και δροσερό πιάτο με ντοματίνια που είναι ιδανικό για καλοκαίρι.

Γαύρος τηγανιτός:

Τα θαλασσινά είναι πάντα ιδανικά για το καλοκαίρι. Ο τηγανιτός γαύρος είναι ελαφρύς, γευστικός και ιδανικός τσιπουρομεζές !

Καπνιστό σκουμπρί :

Ένα ελαφρύ και γευστικό θαλασσινό πιάτο που φέρνει την αύρα της θάλασσας στο τραπέζι σας. Το καπνιστό σκουμπρί είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά, καθιστώντας το μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή.

Αυτές οι επιλογές μεζέδων είναι τέλειες για να συνοδεύσουν τα καλοκαιρινά σας γεύματα, αλλά και ποτά. Προσφέρουν μια ανάσα δροσιάς και νοστιμιάς σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε τις και απολαύστε ένα γεύμα γεμάτο γεύσεις και καλοκαιρινή αύρα!

Leave a Reply